5 Aralık 2011 Pazartesi

AŞURE GÜNÜ....




        Muharrem ayının 10. günü olan aşure gününüz hayırlı olsun arkadaşlar.Bu günün hikmetleri ile ilgili uzun bir post yazmak istemedim.Zaten birçok arkadaşımız bloglarında bahsetmişler.
        Güne akşamdan ıslattığım malzemeleri haşlayarak başladım.Aslında buğdayı akşam haşlayıp  geçeden o suyun içinde beklettim.Diğerlerini sabah haşladım.Buğday bu şekilde bekletildiğinde sabah patlamış mısır gibi şahane bir şekilde kabarmış olarak sizi bekler oluyor.
      Kararttığını düşündüğüm için içine incir koymadım.Gün kurularını da son anda ekledim.Ev halkı gülsuyu istemediği için o da yok.Nohutlar, fasulyeler tek tek soyuldu.Kıvam için her ihtimale karşı 2 kaşık nişasta açtım ekledim.Rende portakal kabuğu ekledim.Süt muhakkak koyarım hem rengi beyaz oluyor hemde lezzet veriyor.
    Sonuç harika olmuştu.
     Aşure sevenleri beklerim.
     Öpüldünüz...

6 yorum:

  1. emelim ellerine sağlık benim aşuremi sakla emi

    YanıtlaSil
  2. Sen iste ben her zaman yaparım.

    Cumaya programınızı gördüm , gelmeyi çok istiyorum inşallah.
    Öpüyorum ablacım.

    YanıtlaSil
  3. mmmmm...ellerinize sağlık.yeme de yanında yat.

    YanıtlaSil
  4. Aşureler harika görünüyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. vay vay vayyy nefis görünüyorrr...
    ya emelcim sakın kimseye söyleme ama ben hala aşure yapmayı bilmiyorum..
    aşure ayı gelince de bayram ediyorum..
    acaba diyorum, artık yavaş yavaş öğrensem mi?
    :)

    YanıtlaSil
  6. Elmalı kurabiye, teşekkür ederim.Sana uzuuuun bir yorum bıraktım.görüşelim.
    Zeynep Sanat Evi, teşekkür ederim, tadı da öyleydi.
    Figen ablacım, boşver, biz biliyoruz da çok mu yapıyoruz, yılda bir kere bilemedin iki.Aslında hiç zor birşeyde değil ama yapmayana sanki çok zormuş gibi geliyor.

    YanıtlaSil