19 Eylül 2011 Pazartesi

KARNIYARIKLAR BUZLUĞA ....Kış hazırlıkları...

 
        Selam arkadaşlar.
        Sizlere yaptığım kış hazırlıklarından bahsedeyim biraz zira yazlıktan dönüş, okulların açılması derken pek elişi yapamadım bu aralar ama boş da durmadım.
        Assos da ahbabımızın bahçesinden topladığın yarım çuval kadar patlıcan kızartıldı,içleri dolduruldu ve tepsilere dizilip dönduruldu.Tepside üzerini streçleyip döndurdum ve sonra çıkarıp istediğin adetlerde poşetledim.İşte hazır yemek, diz tencereye ,ver salçalı suyunu doğru ocağa....
   

                                          Poşetlenmeden önce
         Bunlarda anneciğim tarafından pişirilen domateslerden birkaçı.Bazıları biberli menemenlik hazırlandı.
        Daha öncede bahsetmiştim anneannem hayatta yani biz 4 nesiliz Maaşallah.Anneanneciğim yazlıkta domates biber karışık salçamı da pişirdi.Anlıyacağınız herkez bir çeşit yapsa epeyce çeşit oluyor.
       Assos dan dönerken Küçükkuyu pazarından bir çuval kadar barbunya beyazı  ve oralarda Badalan denen kurufasulyenin tazesinden almıştım ve her yıl aldığım köylü kadının şahane nohutundan almıştım.Gelince hepsi ayıklandı , hazırlan ve dondurucuda yerini aldı.
      Haaa söylemeyi unuttum anneciğim reçellerimi de pişirdi.
      Her yıl tarhanamı yazlıkta yaparız aslında ama geçen yıl çok yapmışız o yüzden yapmadık.Kala kala turşu kaldı.havalar sıcak gittiği için onu yapmadım ama sıra artık ona da geldi.bu yıl küçük bidonlara farklı çeşitler yapmak istiyorum kısmetse.büyük bidon bitmeyince ziyan oluyor.
       Şimdilik hoşcakalın..

4 yorum:

  1. iştah açıcı görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim kimbilir senin ellerinden nasil lezzetli olacaklar, afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık....bende yapmak istiyorum. Ama şu kızartma işlemini hiç sevmiyorum...
    Birde közleyip dolaba atın o da çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  4. Valla kıskanıyorum hemen hemen her blog kışa hazırlanıyor vakit yaratıp birşeyler yapmam lazımmmm....

    YanıtlaSil