17 Eylül 2011 Cumartesi

PEPEÇURA YAPTIM

           Dün anneme gitmiştim.bahçedeki kokulu siyah üzümleri görünce topladım.Bu yıl o kadar çok verdi ki Maaşallah bütün mahalle yedi bitiremedi.Son kalanları da ben topladım.
           Büyüdüğüm mahallede önüm, arkam, sağım ,solum Giresun'lu olduğu için Karadeniz'li biriyle evlenmeden öncede bilirdim bu lezzeti.Aslında sadece üzüm suyuyla yapılır ama benim pek ekşiyle aram olmadığı için süt katarak yaptım.


                                           Taneledim
             Göz kararı su ekleyerek kaynattım.Kaynamaya başladığında üzmleri rengi iyi çıksın diye püre yapıcı ile ezmeye başladım.Şahane şarap rengi bir su elde ettim.
         Bu arada söylemeden edemiycem Paşabahçe bu şirin kaseleri birkaç ay önce piyasaya sürdü.Kapaklı oluşu ve istiflenebilmesi çok kullanışlı.Yapılan tatlıların buzdolabında muhafazası için çok iyi,tavsiye ederim.
      İşte son hali, üzeri muhtelif  şeyler le süslenebilir.Ben fıstığı seçmek zorunda kaldım zira hindistancevizi bitmiş.Malzemelere gelince...
      3 bardak üzüm suyu
      1 bardak su
      1 bardak süt
      1 bardak şeker
      2 kaşık nişasta
      2 kaşık un
      vanilya

      Tekrar söylüyorum bu benım Pepeçuram.Orjinal tarif hakkında hiçbir bilgim ve iddiam yok.
      Yiyenler çok beğendi ,başka meyvelerle de denemek üzere şiddetle tavsiye edilir....::))))
     

3 yorum:

  1. ilk defa duyuyorum böyle bir tarifi,ellerine sağlık deneyeceğim...
    sevğiler.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Halime ablacım,hele de sütlü tatlılar seven biriyseniz bayılacaksınız bence,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Offfff cok guzel gorunuyorlar,tadina bakabilmeyi cok isterdim :)

    YanıtlaSil