12 Ocak 2012 Perşembe

KOSKA'DAN HELVAM ve ALIŞVERİŞLERİM....

      Bugün akşam üzeri kargodan arayıp Merter Helva'dan koliniz var dediklerinde şaşırdım.Sonradan bir arkadaşın paylaşımı üzerine tıkladığım yazıyla alakalı olabileceğini hatırladım.Fakat paylaşan arkadaşın kim olduğu konusunda emin değilim.Galiba Gül'in in bir paylaşımıydı ama değilse de çok özür diliyorum.

         Kolıden çıkan kutu buydu.Minik bir ankastre fırın şeklindeydi.
       İçinden iki adet pratik fırın helva çıktı.10 dakika fırınlayarak yemeğe hazır hale geliyormuş.Birde Koska işlemeli mutfak havlusu.Zaten tahin helvayı çok severim.Eminim bu üründe çok güzeldir.Koska, ürünlerini gönül rahatlığıyla tükettiğim firmalardan biridir.Önce hemen yemekten sonra yapmayı düşündüysemde analık duygularım ağır bastı ve pazar günü Amerika ya dönecek oğlumun yanına vermeye karar verdim.Anlıyacağınız karşınızda gezgin fırın helvalar var:)
      Bunlarda bugünkü alışverişlerim.Cumartesi akşamı oldukça kalabalık ve birazda resmi bir yemek  davetim olacak.Çatal kaşık takımların eski değil ama 12 kişilik olunca kalabalıkta farklı modeller çıkarma durumunda kalıp sinir oluyordum.Optimum Bernardo da bu takımları görünce kaçırmak istemedim.Her kutu 6 kişilik 24 parçadan oluşuyor.Ben 3 takım aldımki farklı modeller kullanmaktan kurtulayım.İndirimde 77 tl ye düşmüştü.Yüzde otuz indirim vardı.Nakit indirimiyle %38 indirimli almış oldum.İhtiyacı olanarkadaşlara duyurulur.(Kutuları öyle sağlam ve ağız kısmı mıknatısla kapanıyor ki tahmin edersiniz atmaya kıyamadım)
       Bu çerçevelerin solda olanını Park Bravodan aldım.Fiyatı 40 tl idi ama puanlarım olduğu için 13 tl ye aldım.
       Sağdaki çerçeve ise Koçtaş dan.19.90 tl.
      Kuş kafesi ise yine Koçtaş dan.Fiyatı 19.90 tl.Bayağı büyük , yüksekliği 40 cm kadar falan.Ama ben onu beyaza boyamayı ve biraz üzerinde oynamayı düşünüyorum.Tabiii elime ne zaman alabilirim bilmiyorum.
      Önce bu postu yazmakda tereddüt ettim.Görgüsüzlük gibi olurmu acaba diye ama güzel bir şeyi uygun fiyata bulunca sizleride haberdar etme fikri ağır bastı.
      Hafta sonu oğlumun gidiş stresi üzerine misafire hazırlanma telaşı eklendi birde.Bakalım yüzümün akıyla altından kalkabilecekmiyim.
     Benden bu gecelik bu kadar canlarım.
     Merter Helva' ya ve buna vesile olan arkadaşa tekrar teşekkür ederim.
     Hoşçakalın.

20 yorum:

  1. Senin helvalarinin yerini tutmaz ama Erhancigima afiyet olsun canim,alisverislerin cok zevkli, gule gule iyi gunlerde kullan.

    YanıtlaSil
  2. bende günlük kullanım için çatal kaşık takımı almak istiyordum iyi olduğum anlattığın.niye görgüsüzlük olsun bak birbirimizden birşeyler duyuyor öğreniyoruz.kafeste çok güzelmiş bugün bende koçtaşdaydım ama görmedm.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu arada blogunda un helvani yapip tarifinide olculeriyle verirsen cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Handancığım, beğendiğine sevindim.Gece gece un helvası deyip beni ayartma , karnım acıktı zaten.
    Birgülcüm,işe yaradığına sevindim.Kafes bahçe aksesuarlarının oralardaydı..

    YanıtlaSil
  5. iyi ğünlerde kullan canım.kolay ğelsin..
    sevğiler.

    YanıtlaSil
  6. ablacığım iyi ve güzel günlerde kullan hepsi çok güzel bende kızkardeşlerime hediye almak istiyordum bu takımlar tam aradığım şeyler bilgi için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Halime ablacım, teşekkür ederim.İnşallah kolay olur.

    Mihrimahcığım, tereddütle yazdım ama birilerinin işine yaramasına çok sevindim.

    YanıtlaSil
  8. HELVALARA AFİYET OLSUN,OĞLUŞUNA ALLAH KAVUŞTURSUN,HEDİYELERİNE GELİNCE ÇERÇEVELER SÜPER ŞİMDİ SEN ONLARA NELER YAPARSIN NELER

    YanıtlaSil
  9. Serpil ablacım, teşekkür ederim.Çerceveleri zaten oymaları çok olduğu için sadece biraz verniklesem diyorum.

    YanıtlaSil
  10. Emel'cim geçen hafta sonu biz de kızımla anne-kız günü yaptık. Ben de oralardaydım:) Kafesi elime aldım baktım baktım bıraktım:( Evde yer sıkıntım var maalesef... Çerçeveler de tam benlik:) Hepsini güle güle kullan, çok güzeller.
    Benim de helvalarım bugün geldi. Ama bana, katıldığımız blog yazarları toplantısını düzenleyen arkadaşlardan bir mail gelmişti. Onun üzerine geldi.
    Oğluşuna afiyet olsun. Şimdiden Allah kavuştursun...

    YanıtlaSil
  11. Ahh işte herhalde banada mail gelmişti, sen söyleyince hatırladım.Vallahi hafıza kalmadı şimdiden, sonraları ne yapıcam bakalım:)
    Aldıklarımı beğendiğine sevindim, şimdilik büyük eve taşınmanın verdiği rahatlıkla alıyorum ama bu gidişle burada da yer kalmıyacak.
    Hatırlatma için teşekkür ederim canım, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Hiç görgüsüzlük mü olur aşkolsun...ne güzel bizimle paylaşıyorsunuz mesela ben uzun zamandır öyle çerçevelerden arıyordum gördüğüm iyi oldu...bu arada hediyelerinizi güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  13. Zeynepciğim, teşekkür ederim.Yayının işe yaramasına da çok sevindim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. oooo güzel şeyler,güle güle kullanın.çok güzel seçimler

    YanıtlaSil
  15. kOSKA HELVAYA BENDE BAYILIRIM ŞU şu ara yeni ürün reklamı var sana gelen denemedim nasıl acaba .Ay canım ya benim gibi sendemi amerikalara gönderiyorsun canlarını allah kavuştursun.Çatallarını iyi günlerde kullan .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende denemeden Amerikaya yolladım.
      Kaç senedir alışmış gibi gelsede insana gurbet gidenede kalanada zor malesef.
      Sevgiler.

      Sil
  16. cerceveler ve kuskafesi cok ciciler :)
    helvaya bende bayilirim, gule gule kullan hepsini :)

    Sevgiler
    http://kucukseylerr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Agradeço sua visita e comentário no meu blog.
    Volte sempre.

    YanıtlaSil